Коротка адреса цієї сторінки
 

// Новини

Ivan Malkovych-The Crimes of Grindelwald.jpg

09 листопада 2018
ІВАН МАЛКОВИЧ ВЗЯВ УЧАСТЬ В УКРАЇНСЬКОМУ ДУБЛЯЖІ НОВИХ «ФАНТАСТИЧНИХ ЗВІРІВ»!!!

Магія існує! Вперше головний «абабагаламаг» країни Іван Малкович долучився до українського озвучення нового фільму з чарівного світу Джоан Ролінґ — «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда».

Vechir Vid Tychyny do Zhadana 001.jpg

06 листопада 2018
У Києві натхненно відлунав вечір «Від Тичини до Жадана: поезія під музику»

6 листопада в концертній студії Будинку звукозапису на одній сцені зустрілися Василь Жданкін, Тарас Чубай, Марія Бурмака, Наталка Білоцерківець, Григорій Фалькович, Анатолій Кичинський, Едуард Драч, Андрій Бондар та Іван Малкович. Переповнена зала 2 години слухала ексклюзивний поетично-музичний перформанс. Вечір отримав великий резонанс серед присутніх та радіослухачів.

Wizarding Evening II 03.jpg

05 листопада 2018
❗Нове РОЗІГРУВАННЯ від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»❗

З нагоди прем’єри фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» та його гучної прем’єри-дійства у «Жовтневому палаці» 14 листопада видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» за підтримки Warner Bros. Pictures Україна розпочинає розігрування чудових подарунків!✨

Vid Tychyny do Zhadana.jpg

02 листопада 2018
«Від Тичини до Жадана» — поезія під музику в концертній студії Будинку звукозапису

6 листопада о 20:00 запрошуємо вас завітати на концерт «Від Тичини до Жадана: поезія під музику». У цей вечір на одній сцені зустрінуться Марія Бурмака, Іван Малкович і Тарас Чубай. У виконанні відомих письменників та музикантів класика і сучасна українська поезія зазвучить під акустичну гітару.

Wizarding Evening II 01.jpg

01 листопада 2018
У Києві відбудеться грандіозна прем’єра-дійство з нагоди виходу фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

14 листопада приходь на Wizarding Evening II: українську прем’єру-дійство, присвячену фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда».
Запам’ятай: Київ, «Жовтневий Палац» і лише два сеанси та фантастичні розваги для прихильників магічного світу Дж.К. Ролінґ!

Bohdan Zholdak.jpg

31 жовтня 2018
Відлинув у вічність Богдан Жолдак

Сьогодні, відчитавши лекцію для студентів кінофакультету, раптово відлинув у вічність чудовий письменник, драматург і кіносценарист Богдан Жолдак...
Найсвітліша пам’ять.

Zhyva y skoshena poster.jpg

30 жовтня 2018
Запрошуємо на презентацію поетичного вибраного Анатолія Кичинського «Жива і скошена тече в мені трава»

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» і «Книгарня «Є» запрошують вас на презентацію нової збірки поетичної серії «УПА» (Українська Поетична Антологія) — «Жива і скошена тече в мені трава» Анатолія Кичинського, яка відбудеться за участі автора 7 листопада о 18:30 у «Книгарні «Є» (м. Київ, вул. Лисенка, 3).
Модератор — Іван Малкович. Вхід вільний.

Видавництво вперше відвідало цю книжкову подію у Запоріжжі.

26 жовтня 2018
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на «Запорізькій книжковій толоці»

Саме зараз у Запоріжжі відбувається четверта Запорізька книжкова толока! 26, 27 і 28 жовтня шукайте стенд «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» на території Козак-Палацу (вул. Перемоги, 70-Б) та підходьте роздивлятися і купувати наші книжки, серед яких багато довгоочікуваних новинок видавництва 😉

2018 Frankfurt Book Fair 01.jpg

12 жовтня 2018
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на Франкфуртському книжковому ярмарку

Франкфуртський книжковий ярмарок — найбільший міжнародний книжковий форум, який відбувається щороку у жовтні з середи по неділю включно у м. Франкфурт-на-Майні, Німеччина — у 2018 році проходить вже в 70-й раз. Традиційно, крім безпосередньо книг, в його павільйонах представлені напрямки, так чи інакше пов'язані з майбутнім видавничої справи і розвитком галузі. Участь у книжковому форумі цього року беруть понад 7100 представників із понад 100 країн світу.

Hora i kvitka-Poster.jpg

01 жовтня 2018
У Києві відбудеться презентація поетичного вибраного Миколи Воробйова «Гора і квітка»

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» запрошує на презентацію нової збірки поетичної серії «УПА» (Українська Поетична Антологія) — «Гора і квітка» Миколи Воробйова, яка відбудеться за участі автора 18 жовтня о 18:30 у «Книгарні «Є» (м. Київ, вул. Лисенка, 3).
Модератор — Іван Малкович. Вхід вільний.

Pavlychko–89.jpg

28 вересня 2018
Павличку — 89!

Найзапальніший класик української поезії Дмитро Павличко сьогодні святкує своє 89-річчя! Многая літа!!!


25 Book Forum 017.jpg

26 вересня 2018
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на 25 Book Forum (ФОТОЗВІТ)

19—23 вересня 2018 року у Львові відбувся ювілейний, 25-й міжнародний фестиваль «Форум видавців». Пропонуємо вашій увазі фотозвіт з презентацій «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», які відбулися в рамках однієї з найбільших книжкових подій України.

Fantastic beasts the crimes of grindelwald ver9.jpg

25 вересня 2018
Фінальний трейлер «ФАНТАСТИЧНІ ЗВІРІ: ЗЛОЧИНИ ҐРІНДЕЛЬВАЛЬДА»

Перший фільм закінчився тим, що Ньют Скамандер (Едді Редмейн) разом з МАКОСША (Магічний Конгрес США) спіймав найнебезпечнішого темного чарівника Ґелерта Ґріндельвальда.

25 Book Forum top-10.jpg

24 вересня 2018
ТОП-10 найбажаніших книг «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» на 25 Book Forum

Десятка книг видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», яку купували найбільше на цьогорічному «Форумі видавців» у Львові.

25 Book Forum 001.jpg

20 вересня 2018
ДВІ НАЙВИЩІ НАГОРОДИ «ФОРУМУ ВИДАВЦІВ»

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» отримало аж дві головні нагороди «Форуму видавців-2018» – за «УЛЮБЛЕНІ ВІРШІ–3» та «АНТОЛОГІЮ МОЛОДОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПОЕЗІЇ»!!!

Новинки розігрування.jpg

11 вересня 2018
МЕГА-РОЗІГРУВАННЯ від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»

З нагоди виходу наших новинок до «Форуму Видавців» та 50 000 підписників у фейсбуці оголошуємо розігрування ОДРАЗУ ВОСЬМИ найбажаніших книг видавництва!

25 Book Forum 00.jpg

10 вересня 2018
Події «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» на 25-му «Форумі видавців»

Запрошуємо вас на презентації видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на 25-му «Форумі видавців» у Львові!

50 000 Fb.jpg

09 вересня 2018
А тим часом у нашому фейсбуці вже понад 50 000 читачів «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»!

Дякуємо, що ви з нами! (а ми з вами) 📚
Долучайтеся до нашої великої Fb-родини: https://www.facebook.com/ABABAHALAMAHA.Publishers

Filaret.jpg

31 серпня 2018
Патріарх Філарет відзначив нагородою Івана Малковича

Як відомо, Іван Малкович свого часу утримався від висунення його на кілька поважних нагород, але ця — особлива...

«Таку нагороду приймаю з радістю, адже на цьому ордені Кирила і Методія зображено КНИЖКУ! І отримав я його з рук одного з найбільших духовних діячів і церковних політиків нашого часу Його Святості Філарета. Дякую за таку честь»

Іван Малкович
Slov'yansʹke nebo-promo 1.jpg

20 серпня 2018
Вийшла друком збірка перекладів Романа Лубківського

«Ми дуже на неї чекали...
Щойно у видавництві Івана Малковича вийшла книга перекладів Романа Лубківського «Слов’янське небо», куди увійшли вірші найкращих поетів слов'янського світу. Це високе небо Тато омріював усе своє життя, а наблизив його наш дорогий Іван, якому ми з Данилом надзвичайно вдячні за такий безцінний подарунок.
Знаємо, вдячний йому і Роман Лубківський...»

Маркіян Лубківський
Fantastic-beasts-poster-comic-con.jpg

23 липня 2018
З’явився новий трейлер фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

Перший фільм закінчився тим, що Ньют Скамандер (Едді Редмейн) разом з МАКОСША (Магічний Конгрес США) спіймав найнебезпечнішого темного чарівника Ґелерта Ґріндельвальда. Проте Ґріндельвальд все ж зумів утекти і ще більше загорівся бажанням правити світом! Він згуртував навколо себе чимало однодумців, що бажають лиш одного — домінування чистокровних чарівників над немагічними істотами. Перешкодити планам Ґріндельвальда може тільки один чарівник — Албус Дамблдор (Джуд Лоу). Він об’єднується зі своїм колишнім студентом Ньютом Скамандером, який, незважаючи на небезпеку, прагне перешкодити планам темного мага. Магічний світ дедалі більше розколюється, і любов та вірність навіть найрідніших та найближчих людей пройде серйозне випробування.

Roald Dal Top-30.JPG

20 липня 2018
Дитячі книжки, які хочеться перечитувати в дорослому віці

Дослідження, проведене серед британців щодо їх улюблених читацьких звичок, показало, що близько 40% дорослих і досі перечитують дитячу літературу, щоб розвинути власну уяву, а 60% вважають дитячі книжки найкращим читанням на ніч, яке допомагає розслабитися та швидше заснути.

Stroud twitter.png

18 липня 2018
Джонатан Страуд в захваті від обкладинки українського видання «Бартімеус: Око ґолема»

Джонатан Страуд знову в захваті від українських обкладинок «Бартімеуса», які намалював Іван Сулима! Про це автор написав у своєму твіттері, поширивши наш запис про книгу «Бартімеус: Око ґолема».

Pablo & Olha.jpg

12 липня 2018
Сьогодні минуло рівно 100 років з дня одруження Пабло Пікассо та Ольги Хохлової

12 липня 2018 року минуло 100 років з часу одруження геніального іспанського художника Пабло Пікассо та відомої балерини, українки з Ніжина, Ольги Хохлової. Вона стала його першою законною дружиною. Цікавим є те, що вінчались вони в православній церкві Олександра Невського. На весіллі зібралася майже вся богема Парижу.

Ridkisne-vidanna-persoi-knigi-pro-garri-pottera-prodali-za-73-000.png

08 липня 2018
Рідкісне перше видання «Гаррі Поттера і філософського каменю» придбали на аукціоні за більш ніж 73 тисячі доларів

«Рідкісне перше видання "Гаррі Поттера і філософського каменю", куплене школяркою 21 рік тому, було продано на аукціоні за більш ніж 56 тисяч фунтів стерлінгів (більше $73 тисяч)», - про це повідомляє видання Daily Mail.

Lisa ve Rüyaları.jpg

03 липня 2018
У Туреччині вийшла друком наша «Ліза та її сни» (Lisa ve Rüyaları) 🇹🇷️

Відтепер і в Туреччині діти й дорослі зможуть прочитати казково-пізнавальну історію від Івана Малковича про дівчинку, яка завдяки крилам, що їх винайшов Леонардо да Вінчі, побувала в майстернях найяскравіших постатей світового малярства — від Ботічеллі до Далі.

A History of Magic.jpg

26 червня 2018
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» готує до друку велике ілюстроване видання «Гаррі Поттер: Історія магії»!

Шановне поттероманське товариство, маємо для вас чудовезну новину! З нагоди 21-ї річниці виходу першої книги поттеріани з приємністю оголошуємо, що «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» придбала права на переклад великого подарункового видання «ГАРРІ ПОТТЕР: ІСТОРІЯ МАГІЇ», вихід друком якої слід очікувати вже восени. Перекладатиме книгу — традиційно — Віктор Морозов!

Ivan Drach 2018.jpg

19 червня 2018
Відійшов у вічність Іван Драч

«Сьогодні не стало Івана Драча — одного з найвидатніших український поетів ХХ століття, визнаного лідера шістдесятників, що з натхненням жонглера закручував в одну поетичну орбіту і золоту цибулину, і теорію відносності, і ридаючі, як леви, синхрофазотрони, і випрані штани, і ленінські фанфари, і зворушливу бабусенцію, і Чорнобиль, і Рух, і дух, і легендарні сценарії, за якими було створено наші найкультовіші фільми: «Пропала грамота», «Криниця для спраглих», «Камінний хрест».

«Вийшов з радіо чорний лев» — остання його прижиттєва збірка, названа рядком з вірша Поета на смерть Гемінґвея, що побачила світ місяць тому. Коли Іван Федорович сумно повідомив, що не зможе прийти на нашу «книгоарсенальну» презентацію, я почав боятися цієї назви. І, як виявилось, недаремно... Кілька годин тому вийшов з ефіру чорний теліженський лев і заплакав...

Царство Небесне, дорогий Іване Федоровичу! Буду завжди пам‘ятати наше останнє чаювання, коли я приніс вам новеньку книжку, а ви в традиційному вашому халаті читали уривки останньої прози. Радий, що бодай встиг з книжкою і що вона Вам сподобалась... Сумую разом з усім чесним жало́бним товариством. Найщиріші співчуття пані Марії і Мар‘яні».

Іван Малкович
BookArsenal2018 top-5.jpg

08 червня 2018
ТОП-5 найбажаніших книг «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» на VIII «Книжковому Арсеналі»

П’ятірка книг видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», яку купували найбільше на цьогорічному «Книжковому Арсеналі» у Києві. З приємністю зауважуємо, що чотири книги з цього списку — поезія!!!! :)

BookArsenal2018 03.jpg

04 червня 2018
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на VIII «Книжковому Арсеналі» (ФОТОЗВІТ)

Наприкінці травня 2018 року в Києві відбувся VIII міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Пропонуємо вашій увазі фотозвіт з презентацій «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», які відбулися в рамках однієї з найбільших книжкових подій України.

BookArsenal2018 01.jpg

19 травня 2018
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на VIII «Книжковому Арсеналі»

З 30 травня по 3 червня у Мистецькому Арсеналі проходитиме VIII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», що об’єднує літературу й мистецтво. Публікуємо детальний розклад презентацій «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»:

Dyke lito v Krymu preza.png

12 травня 2018
Запрошуємо на презентацію повісті «Дике літо в Криму»

16 травня о 16 годині в Національному музеї літератури України (м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 11) відбудеться презентація повісті «Дике літо в Криму» Зірки Мензатюк. У новій книжці діють ті ж герої, що і в пригодницькій повісті «Таємниця козацької шаблі», яка введена до шкільної програми за 5 клас. Читачі давно просили написати продовження, і ось воно з’явилося в «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ЗІ»!

Poster-tvorchyy vechir.jpg

04 травня 2018
У Львові відбудеться творчий вечір Івана Малковича

У рамках проекту «Інтелектуальна ін’єкція» – творчий вечір з Іваном Малковичем. 12 травня о 18:00 у Львівській філармонії відбудеться зустріч з творцем чарівного світу для малечі і дорослих від 2 до 102 років. Гостями вечора також стануть український бард, кобзар і бандурист Василь Жданкін та українский поет, бард і рок-музикант Едуард Драч. Придбати квитки на подію можна тут: https://kasa.in.ua/ivan-malkovic.-tvorcij-vecir

Ababi-26.jpg

20 квітня 2018
20 КВІТНЯ «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» СВЯТКУЄ 26-РІЧЧЯ! ✨

Сердечно дякуємо всім нашим читачам, митцям, працівникам, розповсюджувачам і симпатикам! Сьогодні чудовезний привід аби переглянути фільм до чвертьстолітнього ювілею видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГІЯ: 25 років успіху», де ви зможете дізнатися про історію заснування видавництва і почути головних його творців — знаменитих художників і письменників: https://youtu.be/xHzz6L_tWw8 🎥

Peredzamovlennya baner2.png

17 квітня 2018
Відкрито передзамовлення на довгоочікувані новинки!

На сайті офіційної інтернет-книгарні видавництва відкрито попередній продаж на великі ілюстровані книги — третього (завершального!) тому «Улюблених віршів» — «Улюблені вірші 3» з ілюстраціями провідних книжкових графіків та великого подарункового видання «Фантастичні звірі і де їх шукати». Книги надсилатимемо одразу ж, як отримаємо їх з друкарні. Зробити замовлення можна тут: https://store.ababahalamaha.com.ua

Ivan Malkovych u Lutsʹku.jpg

11 квітня 2018
У Луцьку відбудеться творча зустріч з Іваном Малковичем

У вівторок, 17 квітня 2018 року, о 14:00 в Палаці культури міста Луцька (вул. Богдана Хмельницького, 1) відбудеться творча зустріч із письменником, лауреатом Шевченківської премії, директором видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іваном Малковичем. Захід організовує бібліотека Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки за сприяння Департаменту культури Луцької міської ради. До спілкування з письменником та видавцем запрошуються усі охочі, вхід вільний.

CoG book.jpg

26 березня 2018
Анонсовано вихід оригінального сценарію «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

Британське видавництво Little, Brown Book Group анонсувало вихід оригінального сценарію Дж.К. Ролінґ «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда», який надійде у продаж у день світової прем’єри фільму — 16 листопада.

V Morozov batyar.png

20 березня 2018
У Києві та Львові відбудуться концерти Віктора Морозова

Концерт легендарного батяра з гуртом «ББ Галичина» у Києві та Львові! На вас чекає захоплива, ностальгійна і водночас розбишацька подорож у минуле: від презентації щойно випущеного альбому пісень славнозвісного Богдана «Бонді» Весоловського, мелодійних шлягерів міжвоєнного Львова — до гультяйських та бешкетних батярських пісень! Неможливо пропустити!

FZ-Zlochyny Grindelʹvalʹda poster.jpg

13 березня 2018
Вийшов офіційний трейлер продовження «Фантастичних звірів»

У мережі з’явився перший трейлер продовження фільму «Фантастичні звірі і де їх шукати». Відео опублікували на YouTube-каналі студії Warner Bros. Фільм «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндевальда» і розповість історію боротьби молодого Дамблдора і Ньюта Скамандера з темним чарівником Ґеллертом Ґріндевальдом. Світову прем'єру фільму заплановано на 16 листопада 2018 року.

Wonka film.jpg

26 лютого 2018
Режисер «Пригод Паддінгтона» зніме фільм про Віллі Вонку

Пол Кінг, який переніс на великі екрани дитячу книгу про пригоди ведмежа Паддінгтона, зніме для Warner Bros приквел історії про Віллі Вонку. Новий фільм не буде черговою екранізацією казкової повісті Роальда Дала — «Чарлі і шоколадна фабрика», — а розповість про молодого Віллі Вонку, який тільки-но потрапляє в Лумпаландію і знайомиться з умпа-лумпами.

 
A-BA-BA-GA-LA-MA-GA Logo