Коротка адреса цієї сторінки
 

// Новини

Knyjka roku 2017.jpg

16 лютого 2018
ҐРАН-ПРІ «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» НА «КНИЖЦІ РОКУ-2017»

Разом із Ґран-прі видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» здобуло ще ЧОТИРИ ПЕРЕМОГИ. Лауреатами стали «Велика ілюстрована книга казок», «Будинок» Р. Інноченті, «Сузір’я лебедя» Ю. Косача та «Антологія української поезії ХХ століття: від Тичини до Жадана», яка й отримала головну нагороду сьогоднішньої події. Так багато перемог на одній Книжковій Олімпіаді ми ще мали!

Paliy afisha.jpg

11 лютого 2018
У Києві відбудеться лекція автора «Короткого курсу історії України»

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Книгарня «Є» запрошують на лекцію Олександра Палія «Українська Історія: як виграти від глобалізації?», яка відбудеться 13 лютого о 19:00 в Книгарні «Є» за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 46.
Вхід вільний!

Bartimaeus-trilogy-cover.jpg

08 лютого 2018
Навесні вийде друком продовження фентезі «Бартімеус: Амулет Самарканда»

Перекладач Володимир Панченко завершив роботу над книгою «Око Голема» — другої частини «Трилогії Бартімеуса» 🔮
Прочитати про нові пригоди зухвалого джина Бартімеуса, юного чарівника Натаніеля і таємничу Кіті можна буде уже навесні!

Literaturna mapa Yevropy.png

06 лютого 2018
Європейські вчителі назвали найкращою українською книгою «Тореадорів з Васюківки»

Книга Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки» стала найкращою українською книгою за версією вчителів з Євросоюзу. Учителі зі шкіл з Болгарії, Польщі, Португалії, Іспанії, Чехії, Греції та Литви створили мапу найпопулярніших дитячих книжок у Європі. Мапу було створено за підтримки eTwinning, навчальної програми Європейської Комісії, започаткованої у 2005 році з метою розвитку співпраці європейських шкіл.

500 mln Pottera 01.jpg

03 лютого 2018
У СВІТІ ПРОДАНО 500 МІЛЬЙОНІВ КНИГ ПРО ГАРРІ ПОТТЕРА ⚡

Двадцять років тому читачі усього світу відкрили для себе історію про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера, якого придумала Джоан Ролінґ. Нам стало відомо, що з того часу було продано понад півмільярда книжок! А це значить, що кожна п’ятнадцята людина у світі має книгу про Гаррі Поттера. Це стосується усіх семи частин, а також книг з Гоґвортської бібліотеки, у друкованому та електронному форматі.

Rozihruvannya olenya 01.jpg

28 січня 2018
Друзі, УВАГА❗Нове МЕГА-РОЗІГРУВАННЯ трьох ілюстрованих примірників казки «ЗОЛОТОРОГИЙ ОЛЕНЬ» з АВТОГРАФАМИ Дмитра Павличка! 🦌

Долучайтеся до розігрування новинки видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» з автографом автора!

Prezentatsíya Olenya 01.jpg

26 січня 2018
Фотозвіт з презентації казки «Золоторогий Олень»

26 січня в київській «Книгарні «Є» відбулася презентація нового ілюстрованого видання казки «Золоторогий Олень» за участі автора Дмитра Павличка, художниці Олі Кваші та Івана Малковича.

Ababa-20 22.jpg

25 січня 2018
Катерина Штанко — Заслужений художник України

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» щонайсердечніше вітає одну з найвідоміших і найулюбленіших українських книжкових графіків Катерину Штанко з присвоєнням почесного звання «Заслужений художник України»! 💐

Zolotorohyy olenʹ afisha.jpg

23 січня 2018
У Києві відбудеться презентація ілюстрованого видання казки «Золоторогий Олень»

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Книгарня «Є» запрошують на презентацію нового ілюстрованого видання казки «Золоторогий Олень», яка відбудеться за участі автора Дмитра Павличка та художниці Олі Кваші 26 січня о 18:30 за адресою: м. Київ, вул. М. Лисенка, 3 (Книгарня «Є»). Модератор — Іван Малкович. Вхід вільний!

IvanMalkovych.jpg

22 січня 2018
У Будапешті відбудеться зустріч з Іваном Малковичем

Захід відбудеться 24 січня о 17:30 у приміщенні Державної Бібліотеки Іноземної Літератури (1056 Budapest, Molnár utca 11.). Вхід вільний!

The White Chalk of Days 1.jpg

12 січня 2018
У США вийшла друком антологія сучасної української поезії та прози

У Сполучених Штатах Америки видали збірку The White Chalk of Days: Contemporary Ukrainian Literature Anthology («Біла крейда днів: Антологія сучасної української літератури»), названу рядком з вірша Івана Малковича.

Yerka vshanuvaly.jpeg

06 січня 2018
Владислав Єрко потрапив до списку пошани Міжнародної ради дитячої літератури

Впливова міжнародна організація, що займається дитячою літературою — Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (IBBY) опублікувала свій традиційний «список пошани» — Honour List 2018.

Tychyna Drach Kostenko.jpg

03 січня 2018
Тичину, Драча і Костенко висували на Нобелівську премію 50 років тому

Українських поетів Павла Тичину, Івана Драча та Ліну Костенко висували на Нобелівську премію з літератури 1967 року. Їхні імена є в архівних документах, які 2 січня оприлюднила Шведська академія наук. Списки номінантів на Нобелівську премію традиційно тримаються в секреті 50 років.

Pes-2018.jpg

01 січня 2018
Любі хлопчики й дівчатка, зайчики і каченятка!

«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» вітає вас з Новим роком та Різдвом Христовим! 🌙

Ababa pidsumky 2017.png

29 грудня 2017
Найпопулярніші книжки «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» 2017-го року

Розповіли Читомо​ про найпопулярніші книжки А-ба-би цього року.

Novorichni bestselery promo.png

23 грудня 2017
Новорічні бестселери «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»

Три томи «100 казок», дві частини «Улюблених віршів» та «Велика ілюстрована книга казок» — абсолютні бестселери видавництва, які ви ще встигаєте замовити перед святами в нашій офіційній інтернет-книгарні: https://store.ababahalamaha.com.ua/index.php/christmas-books.html

Kokotʹyukha ta Malkovych.jpg

21 грудня 2017
Продовження детективу «Гімназист і Чорна рука» вийде друком наступного року

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку письменник Андрій Кокотюха:

Під кінець року треба укладати угоди не лише на виробництво кіно, а й з українськими видавцями. На знимці - момент підписання між Автором і Видавцем угоди на видання Твору "Гімназист і Вогняний змій". Показово ось що. Це - 64-та в переліку і книга і перша, написана в новому кабінеті.


Dzhoan Roling-Orden Kavaleriv Poshchany.png

16 грудня 2017
Джоан Ролінґ нагороджено Орденом Кавалерів Пошани

12 грудня британська письменниця й авторка серії книг про Гаррі Поттера Джоан Ролінґ була нагороджена Орденом Кавалерів Пошани за досягнення в галузі літератури та благодійності. Вона прийняла шановану нагороду від герцога Кембриджського під час вступу в Букінгемському палаці.

Knyharnya vydavnytstva.png

15 грудня 2017
Що подарувати дітям на Миколая: 9 корисних подарунків від українських виробників

Espreso.tv​ пропонує цікаві подарунки під подушку на День святого Миколая, серед яких книжки «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» з офіційної інтернет-книгарні видавництва. 📖

Vybir Barabuky.jpeg

05 грудня 2017
Три видання «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» серед найкращих книжок для дітей і підлітків 2017 року

БараБука​ підсумовує #перемоги у сфері українського дитячого, підліткового й родинного читання. Топ БараБуки — список найкращих книжок українських авторів та ілюстраторів, укладати його щороку стає все складніше й складніше. Відчувається прилив нових сил, течій, жанрів і тенденцій, пошук нової мови й лагідний, проте невпинний рух у розкритті гострих і табуйованих тем.

Rozbytyy hlek-Ostap Stupka.jpg

28 листопада 2017
Остап Ступка відзначає 50-річчя прем’єрою вистави «Розбитий глек»

Вистава «Розбитий глек» за п'єсою Генріха фон Кляйста — і вона стане відкриттям в українському культурному просторі. Про це народний артист України повідомив під час прес-конференції напередодні прем’єри, яка відбудеться в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка 17 та 18 листопада.

FZ-Zlochyny Grindelʹvalʹda promo.jpg

16 листопада 2017
Офіційний логотип, дата прем’єри та перший погляд на персонажів фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда»

Кінокомпанія Warner Bros. опублікувала групове фото з основним акторським складом, офіційну назву, логотип і дату прем’єри продовження фільму «Фантастичні звірі і де їх шукати», знятого за оригінальним сценарієм Джоан Ролінґ. Магія повернеться в українські кінотеатри 15 листопада 2018 року!

Mohylʹnyy u SSHA.jpg

08 листопада 2017
У Сполушених Шатах Америки видали поетичну збірку Аттили Могильного

У США вийшла друком збірка Аттили Могильного «Contours of the city» в англійському перекладі Майкла М. Найдана та передмовою Івана Малковича.

Chudove Chudovysʹko.png

01 листопада 2017
У Києві показали мультфільм «Чудове Чудовисько»

До Міжнародного дня анімації у столичному кінотеатрі «Ліра» презентували короткометражний анімаційний фільм «Чудове Чудовисько», знятий за мотивами однойменної книжки, яку видала «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Dovhyy spysok BBC-2017.jpeg

19 жовтня 2017
Дві книжки «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» потрапили в довгі списки літературної премії Книга року ВВС

Роман «Помирана» письменника і сценариста Тараса Антиповича увійшов до довгого списку премії Книга року ВВС-2017, а казка «Магда і вітер» художниці і письменниці Ірини Мориквас — до довгого списку премії Дитяча Книга року ВВС-2017.

Абаба25-25.jpg

17 жовтня 2017
Кость Лавро серед претендентів на здобуття Міжнародної премії пам’яті Астрід Ліндґрен

Художник Кость Лавро увійшов до довгого списку Міжнародної премії пам’яті Астрід Ліндґрен, яку вручають за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури.

Prezentatsiya Bartimeusa.jpg

10 жовтня 2017
У Києві відбудеться презентація романту-фентезі «Бартімеус: Амулет Самарканда»

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та Книгарня «Є» запрошують на презентацію роману-фентезі Джонатана Страуда «Бартімеус: Амулет Самарканда», першої книги «Трилогії Бартімеуса», яка відбудеться за участі перекладача Володимира Панченка та Івана Малковича 17 жовтня о 19:00 за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 46. Вхід вільний.

Farbovanyy lys u katalozi.jpeg

05 жовтня 2017
Книжку «Фарбований Лис» включили у цьогорічний каталог відзнаки The White Ravens («Білі Круки»)

Це вже далеко не перша книжка «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», яка потрапляє до цього престижного європейського книжкового каталогу, що містить всього 200 позицій. А першою з них ще 1998 року була наша «Рукавичка» з ілюстраціями легендарного Володимира Голозубіва.

Banner-HP-3.jpg

03 жовтня 2017
ПОПЕРЕДНІЙ ПРОДАЖ ВЕЛИКОГО ІЛЮСТРОВАНОГО ВИДАННЯ «ГАРРІ ПОТТЕР І В’ЯЗЕНЬ АЗКАБАНУ»

Сьогодні, в день виходу довгоочікуваної книги «Гаррі Поттер і в’язень Азкабану» з ілюстраціями Джима Кея, розпочинаємо передпродаж української версії цього подарункового видання. ⚡

Antolohiya v budynku zvukozapysu 1.jpg

29 вересня 2017
Презентація Антології в концертній студії Будинку звукозапису (фотозвіт)

28 вересня у великій концертній студії Будинку звукозапису Українського радіо відбулася презентація «Антології української поезії ХХ століття: від Тичини до Жадана» за участі провідних українських поетів та музикантів.

Prezentatsiya Antolohiyi v Budynku zvukozapysu 1.jpg

25 вересня 2017
Презентація Антології в концертній студії Будинку звукозапису

28 вересня о 18:00 у великій концертній студії Будинку звукозапису Українського радіо відбудеться презентація «Антології української поезії ХХ століття».

Aktsiynyy komplekt ilyustrovanoyi kimnaty 1.jpg

23 вересня 2017
❗СПЕЦІАЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ ДЛЯ ПОТТЕРОМАНІВ❗

Ви просили — ми зробили. Розпочинаємо продаж комплекту з двох примірників великого ілюстрованого видання «Гаррі Поттер і таємна кімната» за найнижчою ціною — 595 гривень замість 790!⚡

TOP-5 na Forumi vydavtsiv.jpg

20 вересня 2017
ТОП-5 найбажаніших книг «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» на «Форумі видавців»

П’ятірка книг видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», яку купували найбільше на цьогорічному «Форумі видавців» у Львові. Лідером продажів стала «Антологія української поезії ХХ століття: від Тичини до Жадана» на 2016 сторінок.

Ababa na 24 Forumi 8.jpg

18 вересня 2017
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на 24-му «Форумі видавців» (ФОТОЗВІТ)

14-17 вересня 2017 року у Львові відбувся щорічний міжнародний літературний фестиваль «Форум видавців» — справжня подія для книголюбів! Пропонуємо вашій увазі фотозвіт з презентацій «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», які відбулися в рамках Форуму.

Ivan Malkovych. Forum vydavtsiv 2017.jpg

15 вересня 2017
У Львові на «Форумі видавців» назвали найкращі книги року

У номінації «Сучасна українська поезія» перемогла книжка «Антологія української поезії ХХ століття: від Тичини до Жадана» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Упорядник «Антології» — Іван Малкович.

24 forum vydavtsiv 1.jpg

12 вересня 2017
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на 24-му «Форумі видавців» у Львові

Друзі, запрошуємо вас на презентації видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» на 24-му «Форумі видавців у Львові»:

Pavlychko & Malkovych, Chernivtsi 1.jpg

09 вересня 2017
У Чернівцях відбувся творчий вечір Дмитра Павличка та Івана Малковича

8 вересня у Чернівцях відбувся творчий вечір двох українських письменників: поета, перекладача, літературного критика, Героя України Дмитра Павличка і поета, видавця, директора видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», лауреата Шевченківської премії Івана Малковича у рамках поетичного фестивалю Meridian Czernowitz.

Tvorchyy vechir Pavlychka & Malkovycha.jpg

31 серпня 2017
Творчий вечір Дмитра Павличка та Івана Малковича в Чернівцях

У рамках фестивалю Meridian Czernowitz відбудеться творчий вечір метрів української поезії Дмитра Павличка та Івана Малковича. Не пропустіть 8 вересня о 18:30 в чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської.

Fantastychni zviri baner2.jpg

24 липня 2017
ПОПЕРЕДНІЙ ПРОДАЖ СЦЕНАРІЮ «ФАНТАСТИЧНІ ЗВІРІ І ДЕ ЇХ ШУКАТИ»

Лумос максима, друзі! Уже зовсім скоро вийде друком довгоочікуваний оригінальний сценарій фільму «Фантастичні звірі і де їх шукати», який минулого року став справжньою подією для поттероманів. Це перший сценарій, який особисто написала Джоан Ролінґ.
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» оголошує передпродаж новинки за зниженою ціною (замовлення з післяплатою будуть виконуватися за повною вартістю). Надсилати розпочнемо орієнтовно з середини серпня.

HP Lito 1.jpg

19 липня 2017
ЗРОБИ ЛІТО КОЛЬОРОВІШИМ

Любе поттероманське товариство! Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» з нагоди 20-ліття виходу першої книжки про юного чарівника вирішило зробити вам подарунок! Від тепер і до кінця літа замовляйте комплект з ілюстрованих видань «Гаррі Поттер і філософський камінь» та «Гаррі Поттер і таємна кімната» за найнижчою ціною — 595 гривень замість 790!⚡

 
A-BA-BA-GA-LA-MA-GA Logo