Коротка адреса цієї сторінки
 

// Виставки

У Національному музеї книги та друкарства відкрилася виставка найкращих ілюстрацій видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

10 травня 2006, за матеріалами Tablo ID + «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»
Катерина Ющенко з Ліною Костенко


Виставка у музеї книги та друкарства, розташованому на території Києво-Печерської лаври у травні 2006 року.
Катерина Ющенко з Ліною Костенко.
(Ліна Костенко запропонувала створити в центрі Києва
постійнодіючу галерею "Казковий Дім «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»)
На задньому плані — Анатолій Борсюк та Андрій Курков


Цього разу дружина президента влаштувала своїм дітям справжнє свято, бо повела їх не на нудний прийом, а на відкриття виставки оригіналів найкращих ілюстрацій видавництва Івана Малковича «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» «Для малят від 2 до 102...».

На задньому плані: художники Катерина Штанко, Олег Петренко-Заневський, Софія Ус, Кость Лавро, Володимир Харченко, Женя Гапчинська

Виставка проходила у музеї книги та друкарства, розташованому на території Києво-Печерської Лаври. Відвідувачів виставки зустрічав сам Малкович, а для дітей Ющенків він особисто провів невелику екскурсію виставкою. «Це Снігона Королева. А це — Маленький Принц...», —
з теплотою в голосі тим часом каже видавець.

Катерина Ющенко між дітей і янголів

«Так, саме книжки «А-ба-ба-га-ла-ма-ги» дівчата зараз читають», — підхоплює пані Катерина. Врешті-решт, діти президента одержали ексклюзивні дарунки — оригінальні ілюстрації до книг. Катерина Ющенко в боргу перед видавцем не залишилась. Вона привітала його з днем народження і подарувала величезну писанку від родини Ющенків.

Потім дружина президента взяла слово. Від неї усі довідались, що в Малковича ювілей —
45 років.

«І в цей день я дуже рада бачити прекрасні роботи, що прийшли в цей світ завдяки цій людині. — У пана Івана така енергія! Він відчуває дитячий дух!».
Малкович з Єрком на сьомому небі від щастя
А тоді розкрила таємницю:
«Коли я їду за кордон, я завжди заходжу в книгарні і дивлюся, що я можу купити своїм дітям. Але таких робіт, як робите ви, немає ніде. Приємно, що тепер можна зайти в книгарню Парижа або Лондона і купити книгу українського видавництва. Але найголовніше — ми можемо читати казку і вірити, що добро завжди перемагає зло...».
Неперевершений Бенюк у ролі хлопчика Гриця з оповідання І.Франка "Грицева шкільна наука". У ролі батька і вчителя — Василь Мазур

«Ваші книжки повертають нам ті відчуття, які бувають лише в дитинстві: незламну віру в те, що добро завжди перемагає, що всесвіт навколо можна змінити на краще одним лише бажанням це зробити!».

Жодне серйозне абабагаламазьке свято не обходиться без нової пісеньки на старий лад від Малковича та Віктора Морозова

Натхненний такою промовою, Малкович розповів, що ілюстрації до книг «А-ба-ба-га-ла-ма-ги» малювали, «ті, хто ночами не спали». Що на виставці разом з своїми роботами присутні найкращі українські художники, «прекрасні і геніальні»: Кость Лавро, Владислав Єрко, Гапчинська Женя («у якої таланту «повна душа і повна жменя»), Софія Ус, Катерина Штанко, Вікторія Пальчун, Олег Петренко-Заневський та інші».

Малкович довіряє таємницю дружині Ярині

Дітям президента сумувати на виставці не довелося — серед присутніх було чимало їхніх ровесників, хоча й не «зіркових». Якщо не рахувати однорічного сина Олега Скрипки.

Незважаючи на те, що виставка була дитячою, на ній було чимало знаменитих дорослих: Ліна Костенко, Всеволод Нестайко, Олег Скрипка, Богдан Бенюк, який перевтілився в школярика Гриця, Андрій Курков, усі знамениті художники «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» та чимало інших.

А Скрипка, виявляється, теж любить «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГУ»

На виставці розіграли в лотерею кілька авторських репродукцій Єрка і набір книг «Гаррі Поттера». Хитра журналістка побачивши, що Тарасик дістає верхній папірець з ім'ям щасливчика, кинула і свого. Але справедлива Катерина Ющенко порадила доньці Софії брати записочку із середини.

На свято завітав і патріарх української дитячої літератури — легендарний і улюблений Всеволод Нестайко

Серед робіт найкращих ілюстраторів «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» — ілюстрації до «Маленького принца» Сент-Екзюпері, «Дитячої Євангелії», до книжки «Ліза та її сни», до книжки для найменших «Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами», до книжки «Песик та його місячні друзі».

Також гості оглядали оригінали ілюстрацій до «Снігової королеви», «Казок Туманного Альбіону», «Аліси», «Абетки», «100 казок», «Ніч перед Різдвом».

page:none


Матеріали і фото «Главреда», прес-служби президента та видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

 
A-BA-BA-GA-LA-MA-GA Logo