Коротка адреса цієї сторінки
 

// Оголошення

«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» віддасть книжки у дитячі будинки та школи

12 липня 2007, Лєра Лауда, Sumno
Іван Малкович


11 липня дитяче видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та компанія «Xerox Україна» презентували свій спільний проект — видання некомерційного тиражу книги Всеволода Нестайка «Найновіші пригоди в лісовій школі», ілюстрованої малюнками дітей.

Конкурс малюнку серед дітей 6 – 11 років проводився в червні в дитячих будинках, шкільних літніх та оздоровчих таборах столиці. Діти прослуховували казки, а потім малювали ілюстрації до історії, яка найбільше запам’яталася.

— Участь в конкурсі взяло близько тисячі дітей, проте у книзі буде приблизно сто малюнків. – розповідає Іван Малкович, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». — Поганих малюнків не було — усі діти талановиті! Але ж книжка не гумова, не можна вмістити в неї усе.

Книга вийде восени цього року у скороченому варіанті — там буде лише 10 з 27 казок Нестайка, наклад ще точно невідомий, але обіцяють, що він перевищить 500 примірників.

Імена усіх дітей, чиї малюнки потраплять до книги, будуть зазначені у вихідних даних, як її співавторів.

— Ми можемо навіть персоніфікувати кожну книжку, зазначити на титулі, що вона дарується саме такій-то людині. – додав Андрій Саморуков, представник компанії «Xerox Україна». — Наші технології це дозволяють.

Ця книжка також буде віддана в бібліотеки дитячих будинків, шкіл, санаторіїв та інших дитячих закладів, які самі не мають коштів на купівлю нових сучасних книжок. Вже в наступному році у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» планується комерційне видання «Найновіших пригод в лісовій школі».

Автору цієї книги, Всеволоду Нестайку, вже 77 років. Він написав понад 30 дитячих книжок багато з яких стали бестселерами. Його твори перекладено більш як 13-ма мовами. А книжку «Тореадори з Васюківки» 1979 року рішенням Міжнародної Ради з дитячої та юнацької літератури занесено до «Особливого Почесного списку Г. К. Андерсена», як одну з найкращих казок світу.

Про що ваша книжка? — питаємо у Всеволода Нестайка по телефону.

— Ну, сонечко, про що вона може бути? — каже автор, — Там є аж 27 пригод. Я їх всі передавав по радіо. Пригоди зайчика і їжачка. Вони дуже гарні хлопці, вчаться в лісовій школі. Починається книга з казки «Гімназія бабаягазія». Баба Яга зробила собі таку гімназію. Але втрутилися добрі сили і примусили її стати нормальною викладачкою і вести відьмознавство.

 
A-BA-BA-GA-LA-MA-GA Logo