Коротка адреса цієї сторінки
 

Про пудинг та англійців

page:none

{{{date}}}: Пудинг (англ. Puddіng) — англійський десерт з яєць, цукру, молока й борошна, що готується на водяній бані. У пудинг додають фрукти або пряності. Охолодження пудингу виконують в спеціальній формі, хоча це й не обов’язково. Подається звичайно охолодженим.

В Англії пудинг вважався традиційною стравою різдвяного столу. Протягом багатьох сторіч у жителів Британських островів на Різдво була на столі особлива каша — «плам порридж», зварена на м’ясному бульйоні. У неї додавали хлібні крихти, ізюм, мигдаль, чорнослив, мед і подавали її дуже гарячою. До початку ІІІ століття ця назва трансформувалася в плам-пуддинг (plum puddіng) — одну з головних страв різдвяного столу. Його називають ще «пудинг у вогні» — перед подачею пудингу на стіл його обливають коньяком і підпалюють. Після такого «феєрверку» пудинг здається ще смачнішим. В англійській «Вікіпедії» згадано кілька десятків основних різновидів пудингу.

Нещодавно у нашому видавництві вийшли друком «Хвацькі вірші — Бешкетні вірші» — подвійна збірка чудової української поезії для дітей Григорія Фальковича та віршів і перекладів Галини Малик з хвацькими ілюстраціями молодого бешкетника Женька Мусієнка. Дитячі вірші відомого київського поета Григорія Фальковича — це справжня літературна подія, свіжий урбаністичний струмінь в українській поезії для дітей. Його теплі іронічні дотепи зачаровують і легко запам’ятовуються з першого прочитання. З іншого боку нашої хвацько-бешкетної книжки кілька російських поетичних перлинок у перекладі відомої української письменниці Галини Малик.

Іван Малкович
 
A-BA-BA-GA-LA-MA-GA Logo