Коротка адреса цієї сторінки
 

// Події

Ababa-20 4.jpg

23 квітня 2012
ЯК «А-БА-БА» СВЯТКУВАЛА СВОЄ 20-РІЧЧЯ (фотозвіт)

Свій 20-й день народження «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» cвяткувала в камінному залі Спілки письменників.
Формат свята передбачав, що кожен учасник чи гість свята мав прочитати зі стільчика (а хто сміливіший — з табурета) дитячого віршика. Усі з задоволенням відгукнулися на таку пропозицію. Було прочитано безліч віршиків, заспівано чимало пісень і пісеньок, пролунало сотні реготів, і найголовніше, що ніхто не впав з табурета.

ABABA 20.png

19 квітня 2012
20 квітня «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ЗІ» — 20 років!

20 квітня виповнюється 20 років із дня заснування першого приватного дитячого видавництва Незалежної України «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» — провідне українське дитяче видаництво «для малят від 2 до 102...» Видавництво засноване 20 квітня 1992 року відомим українським поетом Іваном Малковичем. Назва видавництва походить з оповідання Івана Франка, в якому хлопчик Грицько на батькове запитання: «Що ви сьогодні вивчали в школі?» слухняно відповідав: «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГУ» (тобто абетку).

RUTKIVSKIY.jpg

09 лютого 2012
Володимир Рутківський став лавреатом Шевченківської премії за трилогію «Джури»

Відомий український письменник Володимир Рутківський став лавреатом Шевченківської премії 2012 року з літератури за історичну трилогію для дітей «Джури», що вийшла друком у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» протягом 2007-2010 років.

Директорка ліцею Інна Співакова, Іван Малкович, Світлана Петровська, Богдана Матіяш

14 листопада 2011
Пригоди короля Мацюся в Кловському ліцеї №77

У Кловському ліцеї № 77 відбулася презентація роману Януша Корчака «Пригоди короля Мацюся» за участю редактора першого повного українського видання роману Івана Малковича, Богдани Матіяш — перекладачки тих розділів та уривків роману, які були вилучені радянською цензурою, Світлани Петровської — директорки музею Януша Корчака та натхненниці видання презентованої книжки, Анни Кузьми — аташе з питань культури посольства Республіки Польща, а також учнів, батьків та вчителів Кловського ліцею.

Ось так тепер виглядає концертна зала чоловічої капели

08 листопада 2011
Спроба захоплення і руйнування приміщення, де знаходиться «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та Чоловіча хорова капела імені Ревуцького

Сьогодні невстановлені особи шляхом злочинного руйнування вдерлися в приміщення до наших безпосередніх сусідів по поверху Академічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького і забарикадувалися там.

Lviv2011 1.jpg

19 вересня 2011
А-БА-БА-ГАЛАМАЗЬКІ ЗДОБУТКИ
НА 18-му ФОРУМІ ВИДАВЦІВ

«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» одне з небагатьох видавництв, яке брало участь у всіх 18-ти Форумах видавців у Львові. І ще жодного разу видавництво не поверталося до Києва без книжкових нагород.

Скульптор Сергій Кляпетура (м. Кам’янець-Подільський) творить з глини Малковича.

10 травня 2011
ЮВІЛЕЙ МАЛКОВИЧА

Сьогодні виповнилося 50 років засновникові, директору та головному редактору видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іванові Малковичу. На адресу ювіляра надійшли привітання від чинного Глави держави, екс-президента України В.Ющенка, екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко, численних читачів, друзів, митців, культурних та громадських діячів.

15 лютого 2011
Відеозапис творчого вечора Ліни Костенко у Харкові

Пропонуємо переглянути відеозапис творчого вечора Ліни Костенко, що відбувся 9 лютого 2011 року в Оперному театрі міста Харкова.

STOP.jpg

09 лютого 2011
Ліна Костенко перервала свій всеукраїнський тур

Ліна Костенко раптово перервала свій творчий тур по Україні.

Її зустрічі з читачами Кривого Рога та Острога відсуваються на невизначений термін, а львівські зустрічі — скасовуються.

Обкладинка нового роману

17 грудня 2010
Ліна Костенко презентувала свій перший прозовий роман «Записки українського самашедшого»

За матеріалами «Української правди» та «Укрінформу», фото Сергія Марченка та з сайту «Главред»

Напередодні дня Святого Миколая в Києві презентували одну з найдовгоочікуваніших книжок в українській літературі — «Записки українського самашедшого» Ліни Костенко.

Це перший прозовий роман Ліни Костенко і перша нова її книга за останні 20 років. Книгу презентували у п'ятницю — видавець Іван Малкович і Ліна Костенко.

Kmbs.jpg

19 жовтня 2010
Зустріч Івана Малковича з українськими управлінцями у Києво-Могилянській Бізнес Школі

Відбулася зустріч з Іваном Малковичем, поетом і засновником видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», яку організувала Києво-Могилянська Бізнес-Школа.

1-й ряд: Галина Ткачук, Богдана Матіяш, Сергій Жадан, Тарас Малкович, Іван Малкович; 2-й ряд: Кокотюха, Юрко Позаяк, Богдан Жолдак; 3-й ряд: Сергій Пантюк

29 вересня 2010
Презентація антології «Сновиди» у Києво-Могилянській академії

У переповненій залі Києво-Могилянської академії своїми снами зі студентами поділилися:

Svichka 3.jpg

20 вересня 2010
Презентація «Свічки зі снігу»

В Івано-Франківській книгарні «Є» відбулася презентація першої поетичної книги Людмили Малкович.

Богдана Матіяш, Любов Якимчук, Ігор Калинець, Галя Крук, Тарас Малкович

17 вересня 2010
Презентація «Сновидів»

Автор ідеї та упорядник антології «Сновиди» Тарас Малкович та редактор книжки Іван Малкович успішно впорались із майже неможливим: у відведені 1 годину 45 хвилин вони не тільки надали можливість поділитися своїми снами 23-м письменникам — авторам антології, а ще й самі встигли прочитати власні сни, які увійшли до антології "Сновиди".

3 lviv 1.jpg

17 вересня 2010
Три львівські презентації «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»

У великому залі Палацу мистецтв відбулася годинна прес-конференція Володимира Рутківського та Сашка Дерманського з нагоди виходу в світ заключної чаcтини трилогії В.Рутківського «Джури» — «Джури і підводний човен» та книжки С.Дерманського «Чудове Чудовисько у Країні Жаховиськ».

Euro2012 1.jpg

04 вересня 2010
Іван Малкович став другом «Євро-2012»

У Києві представили перших «друзів Євро-2012»

3 вересня у Києві відбулася офіційна презентація проекту «Друзі Євро-2012», на якій були представлені чотири відомі українці, що отримали статус «друга» чемпіонату. Цей проект об'єднає людей, які своєю працею і досягненнями у різних сферах допоможуть максимально популяризувати Євро-2012 в Україні і Польщі. Протягом року виберуть 100 осіб — 50 відомих персон сучасності і 50 осіб виберуть серед жителів країни за результатами різних конкурсів, що проводяться МОК. Перший конкурс на найкращий малюнок про Євро-2012 стартує вже 15 вересня.

ЧЧ 2.jpg

13 травня 2010
Презентація книжки «Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ» у книгарні «Є»

Сашко Дерманський та Іван Малкович презентували нову книгу «Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ». Це друга книга з трилогії про Чу.

DSC 1361.jpg

23 квітня 2010
ФОТОРЕПОРТАЖ з презентації книжки «Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ»

У Міжнародний день книги та авторського права «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» спільно з телеканалом «Інтер», телепрограмою «Шалені татусі» та кафе «Волконський» провела презентацію нової книжки видавництва «Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ». У презентації взяли участь письменник Сашко Дерманський та директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович.

ОЛАВРЕАЧЕНИЙ ЛАВРО

09 березня 2010
ЛАВРО — ЛАВРЕАТ або ЛАВРОВИЙ ВІНОК ЛАВРЕАТА ДЛЯ ЛАВРА!

В «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ЗІ» — радість: головний художник видавництва, улюблений ілюстратор сотень тисяч українських дітей Кость Лавро отримав Шевченківську премію!

Knyga-roku 1.jpg

10 лютого 2010
Потрійна перемога «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»

10 лютого 2010 року відбулася церемонія нагородження переможців 11-го Всеукраїнського рейтингу «Книжка року — 2009».

Три найвищі нагороди здобуло видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»:

  1. «Український космос». Космічна енциклопедія (номінація «Дитяче свято», «Розвиваюча література»)
  2. Богуміл Грабал «Я обслуговував англійського короля» (номінаця «Красне письменство», «Сучасна перекладна література»)
  3. Володимир Рутківський «Джури-характерники». Художник Максим Паленко (номінація «Дитяче свято», «Література для підлітків»)
Урочиста мить нагородження:
Данило Лубківський, Валентина Руденко, Всеволод Нестайко,Іван Малкович, Михайло Василенко

30 січня 2010
Ювілей патріарха сучасної української дитячої літератури

30 січня патріарху української дитячої літератури Всеволодові Нестайку, авторові трилогії «Тореадори з Васюківки», виповнилося 80 років. З ювілеєм письменника привітав Президент України Віктор Ющенко, який видав указ про нагородження письменника орденом Ярослава Мудрого V ступеня.

У вітальному листі Віктор Ющенко високо оцінив письменницький талант і творчість ювіляра, яка «гідно збагатила скарбницю національної і світової літератури... На Ваших книжках «Тореадори з Васюківки», «Робінзон Кукурузо», «П’ятірка з хвостиком» та інших творах виросло не одне покоління українських дітей... Вдячний Вам за вагомий внесок у відродження національної культури та духовності, за те, що Ваші чудові повісті дарують радість мільйонам наших дітей, навчають їх бути чесними, справедливими і благородними, любити Україну і свій народ», — наголосив Віктор Ющенко. Президент побажав письменнику міцного здоров’я, щастя, добра і натхнення на многії літа.

Зранку 30 січня для вручення ордена Ярослава Мудрого та Привітання Президента України у гості до письменника завітали заступник Глави секретаріату Президента Валентина Руденко, радник Президента України Данило Лубківський, а також поет і видавець Іван Малкович.


LIT.jpg

27 січня 2010
Книжка «Джури-характерники» від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» отримала диплом «ЛітАкцент року-2009»

«ЛітАкцент року» — премія, заснована порталом «ЛітАкцент», другий рік поспіль відзначає дві найкращі книжки написані українською мовою та видані поточного року в Україні або за кордоном. У номінації «Художня література» — новий твір сучасного автора, «Літературознавство» —дослідження сучасного автора.

1.jpg

17 грудня 2009
В Українському Домі відбувся благодійний дитячий книжковий ярмарок «Ішов Миколай»

З 17 по 20 грудня В Українському Домі відбувся благодійний дитячий книжковий ярмарок «Подарунок від Святого Миколая». Партнером цієї значної книжкової акції виступило видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»: на величезному банері до відвідувачів виставки усміхався Святий Миколай з "Улюблених віршів" (художник Кость Лавро).

Володимир Рутківський, Іван Малкович

04 грудня 2009
Подвійна презентація від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» у книгарні «Є»

4 грудня у книгарні «Є» відбулася презентація одразу двох нових книжок видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»: другої частини трилогії Володимира Рутківського "Джури" — «Джури-характерники» та знаменитої повісті англійського письменника Роальда Дала «Джеймс і гігантський персик».

У зустрічі взяли участь:

Іван Малкович.

Члени міжнародного жюрі фестивалю:
знаменитий французький кінорежисер Тоні Ґатліф
та український поет і видавець Іван Малкович

08 жовтня 2009
Іван Малкович увійшов до складу головного міжнародного журі кінофестивалю «Молодість»-2009

З 24 жовтня по 1 листопада в Україні проходив 39-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».

Ґран-прі фестивалю за кращий фільм усієї конкурсної програми отримав фільм "Дівчинка" режисера Райнера Фріммеля (Італія, Австрія).

Головне міжнародне журі 39-го КМФ "Молодість", очолюване знаменитим французьким кінорежисером Тоні Ґатліфом (члени журі - польський продюсер, кінорежисер Вальдемар Дзікі, український поет і видавець Іван Малкович, сербський кінорежисер Владімір Перісіч та російський художник Олександр Віноградов), присудило також інші нагороди.

Леонід Каденюк, Едуард Кузнєцов, Іван Малкович, Сергій Грабовський, Валерій Чередниченко під час презентації

08 жовтня 2009
Презентація енциклопедії «Український космос» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»


«Український космос» — це унікальне видання про світову космонавтику та яскравий український внесок у підкоренні людством безмежних космічних просторів. Про це йшлося на презентації енциклопедії «Український космос» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», яка відбулася у рамках «Всесвітнього тижня космосу», що проводиться під егідою ООН.

Архимандрит Кирило, владика Євстратій, Іван Малкович,
владика Йосип, Кость Лавро під час презентації

05 жовтня 2009
У приміщенні Спілки письменників України видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» презентувало книжку «ДИТЯЧА ЄВАНГЕЛІЯ» (Оповіді про Ісуса).

У презентації брали участь:

Владика Євстратій (Зоря), єпископ Васильківський, голова інформаційно-видавничого управління Київської Патріархії (УПЦ КП)
Архимандрит Кирило (Говорун), голова відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП
Владика Йосип (Мілян), єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ
Кость Лавро, головний художник видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»
Іван Малкович, поет, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»
GOGOL 2.jpg

24 вересня 2009
Презентація «Повісті Гоголя. Найкращі українські переклади у 2-х томах» та майстер-клас від художника Костя Лавра

У Мистецькому Арсеналі у рамках «Гоголь-фесту» відбулася презентації нового двотомника повістей Миколи Гоголя «Найкращі українські переклади у 2-х томах».

Іван Малкович, художник Максим Паленко (Дніпропетровськ) та Кость Лавро під час презентації

13 вересня 2009
На 16-му Форумі видавців у Львові «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» отримала чотири нагороди

На 16-му Форумі видавців у Львові «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» отримала чотири нагороди:

— дві за книжку «Український космос»

— відзнака за «Пригоди бравого вояка Швейка» («Книжка, яку хочеться мати вдома»)
та за книжку «Дитяча Євангелія»

Іван Малкович, художник Максим Паленко (Дніпропетровськ) та Кость Лавро під час презентації

12 вересня 2009
У Львові на Форумі видавців відбулися презентації новинок від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»

Директор Французького культурного центру в Україні пан Матьє Арден

27 квітня 2009
Презентація «Дорослої серії» від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ»

27 квітня у київській книгарні "Є" відбулася презентація "Дорослої серії" від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», на якій урочисто було презентовано першу книжку серії — повість Марґеріт Дюрас "Коханець", за яку письменниця отримала свого часу Гонкурівську премію. Натхненниками і "заспівувачами" невимушеної розмови про М. Дюрас та її книжку стали директор Французького культурного центру в Україні Матьє Арден, завідуюча медіатекою ФКЦ Валентина Стукалова та Іван Малкович.

На презентації було показано уривки з однойменного фільму Жан-Жака Анно.

З 27 квітня дві перші книжки "Дорослої серії" — повість М. Дюрас "Коханець" та роман Богуміла Грабала "Я обслуговував англійського короля" продаються в усіх найбільших книгарнях України.

 
A-BA-BA-GA-LA-MA-GA Logo